Knack Roeselare plaatst zich voor Challenge Round van CEV Cup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare versloeg donderdagavond het Griekse G.C. Lamia met 1-3 en plaatst zich zo voor de kwartfinale van de CEV Cup. In die zogenaamde Challenge Round meten de teams zich met de beste verliezers van de Champions League. Knack komt in de kwartfinale uit tegen het Sloveense Bled.

Knack verdedigde donderdagavond een 3-0-voorsprong uit de heenmatch. Winst volstond voor kwalificatie, bij verlies moest Roeselare een zogenaamde golden set spelen tegen de Grieken. Zo ver kwam het niet, want Roeselare won net als in de heenmatch vrij vlot met 1-3, setstanden 24-26, 25-21, 21-25 en 26-28.

Lamia was niet van plan zich als makke lammetjes naar de slachtbank te laten leiden. In vergelijking met de heenwedstrijd toonden de Grieken een heel ander gelaat. Ze zorgden van meet af aan voor grote servicedruk. Roeselare plooide niet en vond op alle situaties de juiste oplossing. Set vier was een echte thriller met wisselende setballen. Roeselare hield in een Griekse heksenketel het hoofd koel en maakte de klus af met 26-28.

Bled

In de volgende ronde van de CEV Cup, de zogenaamde Challenge Round, spelen de teams uit de tweede Europese beker tegen de beste verliezers van de Champions League. Knack lootte het Sloveense Bled, voluit ACH Volley Ljubljana, dat derde werd in poule F van het kampioenenbal. Roeselare speelt op woensdag 1 februari in principe eerst thuis, een week later volgt de return in Slovenië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier