Knack Roeselare moeizaam voorbij Isku Volley Tampere in CEV Cup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Iedereen verwachte dat Knack Roeselare na de 3-0-zege van vorige week opnieuw eenvoudig de maat zou nemen van het Finse Tampere. De wedstrijd verliep echter moeizaam voor een heel zwak Knack en de Golden Set kon maar nipt vermeden worden.

Knack Roeselare heeft zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de CEV Cup. Daarin wordt Aquacare Halen de volgende tegenstander. Maar die kwalificatie verliep moeizamer dan verwacht tegen de complexloos spelende Finnen van Isku Volley Tampere.

In de eerste set opende Knack heel onzuiver en keek meteen tegen een 6-14 achterstand aan. De Finnen roken hun kans en counterden gevat. De thuisploeg bleef zonder bezieling spelen en bijna elke Finse aanval leverde een punt op.

Knack was dus meteen op achtervolgen aangewezen, maar zonder echt goed te spelen kon het de tweede set naar zich toetrekken. Iedereen dacht dat ze de klus nu wel zouden klaren, maar in de derde set modderde Knack opnieuw aan en boekte Tampere zijn tweede setwinst.

De vierde en vijfde set moesten dus gewonnen worden om de gouden set te vermijden. Tampere sloeg echter meteen een kloofje tot 2-6. Het sein voor Baeyens om zowel Freriks en Van Hirtum in te brengen. De thuisploeg begon beter te spelen en won deze vierde set met 25-18. In de vijfde set trok Knack door tot 11-4. Daarna maakten ze het zichzelf opnieuw moeilijk, maar Stancu kon uiteindelijk de kwalificatie vastleggen. (SM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.