Knack Roeselare met de billen bloot bij Waasland

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare heeft woensdagavond met de punten gemorst bij PNV Waasland. Knack liep tot 0-2 uit, kreeg kansen om het af te maken, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit.

Na een competitieloze periode van drie weken door interlandverplichtingen werd woensdagavond opnieuw gevolleybald in Liga A. Knack Roeselare moest naar PNV Waasland en ging er met de billen bloot. Knack werd twee sets lang niet bedreigd door de thuisploeg en duwde zonder al te veel moeite door tot 0-2 via 21-25 en 15-25.

Roeselare, dat woensdag nog geen beroep kon doen op Argentijns international Christian Poglajen, kreeg het in de derde set plots knap lastig. Waasland liep uit tot 16-12 en Roeselare kon maar net op tijd gelijkstellen. In een bloedstollend slot verzuimde Knack een aantal matchballen af te werken en dat brak hen zuur op: met 32-30 ging de derde set naar Waasland.

In set drie trok de thuisploeg die lijn door. Pas bij 4-1 kon Knack voor het eerst scoren. Bij 16-13 kreeg Roeselare het benauwd en via 20-16 en 25-19 ging ook de vierde set naar Waasland.

Knack was de goede vorm kwijt en kwam in de tiebreak opnieuw 4-0 achter. Het vertrouwen was compleet zoek en PNV Waasland Kruibeke-Nieuwkerken snelde via 12-4 en 15-10 naar onverhoopte winst.

Voor Roeselare een slechte generale repetitie voor zaterdag, wanneer landskampioen Maaseik – dat punten verspeelde bij staartploeg Waremme – op bezoek komt.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (editie Roeselare, Izegem en Tielt).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier