Knack Roeselare met anderhalf been in bekerfinale

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De landskampioen kende zoals verwacht weinig problemen met Liga B-ploeg Haasrode-Leuven. Het werd 3-0 na setstanden 25-19, 25-20 en 25-15. Zaterdag volgt de terugwedstrijd in Haasrode.

Volley Haasrode-Leuven staat momenteel tweede in Liga B en schakelde in de achtste finale van de beker verrassend Noliko Maaseik uit. Knack Roeselare – nog steeds zonder de geblesseerde libero Stijn Dejonckheere – was dan ook gewaarschuwd en startte fel: via 7-2 ging het in set één al bij al makkelijk naar 25-19.

In de tweede set hielden de bezoekers langer stand. De Vlaams-Brabanders kwamen 1-4 voor en gingen mee tot 18-17, maar Knack pakte toch de set (25-20). In set drie speelde Knack gecontroleerd de wedstrijd uit. Het wedstrijdpunt was voor Tuerlinckx : 25-15.

Nu zaterdag 30 november staat de terugwedstrijd al op het programma (20.30 uur). Knack heeft daarin genoeg aan twee sets om de finale te halen. In de andere halve finale won Precura Antwerpen vorige zaterdag al de heenwedstrijd met 0-3 (21-25, 18-25, 22-25). Zondag is de terugmatch.

De volgende wedstrijd van Knack is dan de vierde Champions Leaguewedstrijd van het seizoen, op woensdag 4 december in Polen tegen Kedzierzyn. Knack staat in de Champions League ongeslagen aan de leiding in poule G.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier