Knack Roeselare koestert grote verwachtingen over bekerfinale

Redactie KW

Zondagnamiddag is er de bekerfinale in het volleybal tussen Roeselare en Maaseik. Een wedstrijd die in de Antwerpse Lotto-Arena wordt gespeeld

Al weken zijn supporters en spelers van Knack Roeselare in de ban van de beker. En het vertrouwen is groot voor de wedstrijd tegen eeuwige rivaal en titelverdediger Maaseik. Roeselare wil de draad van het succes weer oppikken, na twee jaar zonder prijzen. ” Ik denk dat we er met heel de ploeg en iedereen rond de ploeg, sinds de kwalificatie er al een hele maand naar toeleven. ‘t Is de eerste prijs van seizoen die we eventueel zouden kunnen nemen. ‘t Is een speciale match in Antwerpen, er komt veel volk. Iedereen leeft er echt heel hard naartoe”, zegt Pieter Coolman van VT Roeselare.

Druk afhouden

En Roeselare mag dromen, want de ploeg lijkt weer helemaal terug van een tijdje weggeweest. De jongens van coach Emile Rousseaux beginnen straks als leider aan de play-offs. En in de competitie won het ook al twee keer van Maaseik. Maar Roeselare houdt de druk af. Stij Dejonckheere : “Ik vind nog altijd dat Maaseik een betere ploeg heeft dan wij. Spelers individueel bekeken dan. Maar wij hebben nog altijd een beter team, wij komen beter overeen. We zijn een hechte groep. Er heerst een grote teamspirit en dat kan een surplus betekenen om de beker binnen te halen”.

De bekerfinale tussen Maaseik en Roeselare breekt alle records. Meer dan 5000 toeschouwers zullen in de Antwerpse Lotto-Arena getuige zijn van de klassieker, die om 4 uur begint.

(D.V./A.D.)

Knack Roeselare koestert grote verwachtingen over bekerfinale

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier