Knack Roeselare kent tegenstander in CEV Cup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare neemt het in het eerste duel van de CEV Cup op tegen Isku Volley Tampere (FIN). Wint het die wedstrijd, dan komt het in de achtste finales uit tegen de winnaar van Aquacare Halen (BEL) – Calcit Kamnik (SLO).

Zaterdagvoormiddag werd in het hoofdkwartier van de CEV in Luxemburg geloot voor de CEV Cup, de tweede Europese beker. Knack Roeselare speelt voor het eerst in tien jaar geen Champions League, nadat het vorig seizoen onverwacht naast een ticket greep.

De CEV Cup kent een systeem van rechtstreekse uitschakeling in heen- en terugmatchen. Eén offday voor het team van Dominique Baeyens en het Europese avontuur is afgelopen. Knack opent de Europese competitie op woensdag 19 oktober op bezoek bij het Finse Isku Volley Tampere, de return volgt een week later. Als Roeselare dat eerste duel wint, plaatst het zich meteen voor de achtste finales van de CEV Cup. De tegenstander in dat duel is de winnaar van de wedstrijd tussen Aquacare Halen (BEL) – Calcit Kamnik (SLO). Het kan dus dat Knack in de achtste finales uitkomt tegen een Belgische ploeg en dat is heel uitzonderlijk. Ook Halen speelt eerst op verplaatsing en dan thuis.

Prefaxis Menen

In de derde Europese beker neemt Prefaxis Menen het op tegen Radnicki Kragujevac (SRB). Een ploeg waar Knack Roeselare in het verleden ook al tegen speelde, maar dan in de Champions League.

(JG/mvdr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier