Knack Roeselare is zeker van play-off-finale na 3-0-winst tegen Prefaxis Menen

© RN
Redactie KW

Knack Roeselare heeft zich in eigen Schiervelde verzekerd van deelname aan de finale van de play-offs. Het won met 3-0 tegen buur Prefaxis Menen na setstanden 25-20, 25-19 en 26-24.

De twee West-Vlaamse ploegen in Liga A begonnen enigszins verrassend als co-leider aan de voorlaatste match in de play-offs. Knack Roeselare had dit seizoen al vijf keer gewonnen tegen de grensjongens, maar Prefaxis – met voor het eerst Anshel Ver Eecke op de libero – was duidelijk niet onder de indruk. In een goed gevuld en sfeervol Schiervelde gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe tot 20-20. In het setslot gingen de zenuwen toch wat spelen bij Menen en met Paulides aan de opslag rondde Knack af bij 25-20.

Zelfde spelbeeld in set twee, met beide ploegen om beurten een paar punten voor, maar het was opnieuw Knack dat het best eindigde. Tuerlinckx ‘toverde’ enkele ballen tegen de vloer en Menen ging in dat slot opnieuw te veel in de fout : 25-19.

Menen was duidelijk aangeslagen na dat tweede setverlies en kwam in set drie meteen 7-1 achter. De jongens van coach Alain Dardenne vochten wel nog knap terug (9-7 en 16-13), maar Knack rook de play-off-finale en met de steun van de thuissupporters stoomde het door naar 22-16. Nog een keer zette Prefaxis alles op alles. De bezoekers keerden terug tot 22-22 en kregen zelfs de eerste setbal, maar in een zenuwslopend eind was het Paulides die met een ace de 26-24 op het bord sloeg.

Op woensdag 27 maart speelt Knack om 20.30 uur zijn laatste play-offwedstrijd uit bij Asse-Lennik. Prefaxis Menen krijgt dan in Maaseik, dat zaterdagavond verrassend met 3-2 verloor van Puurs, een nieuwe kans om de play-off-finale te halen.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem, Tielt en De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier