Knack Roeselare imponeert en wint vlot van Galatasaray Istanbul

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare zorgde na het stuntwerk verleden week thuis tegen Friedrichshafen voor een bevestiging in de Champions League want smeerde in net geen anderhalf uur de Turken een striemende 0-3 nederlaag aan. Eén keer maar, bij 15-10 de eerste herneming kwam Knack onder druk te staan. Meteen prjkt Knack op kop in de poule.

Knack Roeselare opende met Lowie Stuer op de liberostek want de vorige week tegen Friedrichshafen geblesseerde Stijn Dejonckheere kwam dus niet speelklaar. De maar 17-jarige Stuer kon een verlengstuk breien aan zijn onverwacht Champions League debuut van verleden week.

Stopwerk

Hij deed wat van hem verwacht werd, hield zich kranig in het stopwerk en liet zelfs enkele knappe reddingen optekenen. Zoals in de derde set als hij bij 13-18 nog net zijn hand tussen de bal en de taraflex kreeg waardoor de voorsprong verder kon uitgediept worden. Ook Van Hirtum kreeg verder het vertrouwen als basisspeler na zijn knappe invalbeurt verleden week.

De moker van Tuerlinckx

In een aanvankelijk compleet gelijkopgaande eerste beurt kwam Knack wel 14-11 achter maar Van Hirtum en een weer vol vertrouwen spelende Tuerlinckx sloegen die achterstand om naar een 17-19 voorsprong. Het werd nog 20-21 maar een sterk blokkende Paulides zorgde voor de 20-23, Tuerlinckx mokerde de setbal op het bord en de Egyptische opposiet bij Galatasaray Abdalla maakte een voetfout wat Knack de set opleverde.

Falende afwerking

De eerste herneming kreeg Roeselare het bij 9-9 moeilijk. Galatasaray profiteerde van een even falende afwerking bij Knack om 14-9 voor te komen. Het moment voor coach Rousseaux om er D’Hust en Verhanneman in te brengen voor Tuerlinckx en Tervaportti. Met succes want bij 15-10 knabbelde Roeselare van die achterstand weg al duurde het nog tot 19-19 eer Knack aansloot. Met dank aan Paulides die bij 19-15 storend serveerde en zelfs een ace sloeg naar 19-20. Bij 22-23 blokte Van Hirtum de setbal voor de verdubbeling op het bord, Galatasaray neutraliseerde een eerste setbal maar Knack rondde gedecideerd af.

Imposant Knack

In set drie bleef Knack imponeren, hield de servicedruk hoog, blokte gedecideerd en verdedigde secuur en scoorde op de counter. Galatasaray hield nog stand tot 7-7 maar dan werd het via 7-11 zelfs 12-17. De thuisploeg zag daarbj de eigen foutenlast groeien want lukte servend niets mee. Galatasaray kon een 13-21 wel nog even naar 18-23 herleiden maar weer die servicemissers waren illustratief voor de Turkse onmacht. Bij 19-24 serveerde Tanik trouwens in het net en 19-25. Uiteraard dat het twintigtal meegereisde Roeselaarse supporters uit het dak ging in een overigens maar matig bezette sporttempel.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier