Knack Roeselare geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen Antwerpen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare speelde woensdag een achteruitgeschoven wedstrijd van de zesde speeldag van de play-offs. Tegen het Antwerpen van Kris Tanghe werd met 2-3 verloren. Knack had bij 2-0 de zege nochtans binnen het bereik.

Tegen Antwerpen maakte Hendrik Tuerlinckx er in de eerste set een onemanshow van en loodste zijn ploeg naar 25-20. Ook in set 2 stond er geen maat op de thuisploeg. Antwerpen miste hoofdaanvaller Mads Ditlevsen – de rest van het seizoen out met een enkelblessure – en dat was iedere aanval merkbaar: 25-17. De derde set was met voorsprong de spannendste van de partij. Bij 22-23 stevende Antwerpen op setwinst af en bij 24-26 stond het 2-1. In de vierde beurt zakte Roeselare opnieuw weg: 23-25. In de tiebreak kwam Knack meteen 0-3 achter en bij 1-8 was de match gespeeld. Antwerpen stoomde door tot 7-15 en pakte zo een felbevochten en onverhoopte 2-3-zege.

Laatste plaats

Door die nederlaag blijft Roeselare laatste in de play-offs. Dit weekend is er geen competitie, volgende week woensdag ontvangt het team van Dominique Baeyens Herk-de-Stad. Het wordt de zo goed als laatste kans in de strijd om een Europees ticket.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (editie Roeselare, Izegem, Tielt)