Knack Roeselare door het oog van de naald in Beker van België

De landskampioen won de kwartfinale in één wedstrijd op het terrein van Asse-Lennik wel met 1-3, maar maakte op het einde van set twee bij een 1-0-achterstand vijf setballen van de thuisploeg ongedaan. De setstanden waren 25-21, 30-32, 16-25 en 22-25.

Asse-Lennik, de enige ploeg die Knack Roeselare dit seizoen al een punt wist af te snoepen, pakte in zaal Molenbos de eerste set met 25-21. Ook in set twee moesten de bezoekers lange tijd (tot 15-14) achtervolgen, maar in het setslot waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Asse-Lennnik versierde de eerste setballen, maar Knack maakte er vijf (!) onschadelijk en besloot zelf bij 30-32.

De huidige bekerhouder won ook set drie en leek op weg naar de halve finale, maar ook in de vierde set moest nog diep worden gegaan : 22-25.

De weg naar een nieuwe bekerfinale ligt na deze moeizame winst open voor Knack, want in de halve finale wacht sowieso – nu over twee wedstrijden – een Liga B-ploeg: VC Zoersel – Volley Haasrode Leuven wordt pas vrijdagavond gespeeld.

De finale van de Beker van België wordt in het tweede weekend van februari gespeeld. In de competitie trekt Knack Roeselare zaterdagavond als ongeslagen leider naar Puurs.