Knack Roeselare blijft op kop na winst in Puurs

Knack Roeselare liet een set liggen in Puurs, maar nam toch de drie punten mee naar West-Vlaanderen. Setstanden waren 21-25, 25-23, 22-25 en 18-25

De leider in de nationale volleybalcompetitie trok zaterdagavond naar Puurs om er de eerste plaats in de rangschikking te verdedigen. De West-Vlamingen startten scherp en konden meteen een voorsprong uitbouwen. De eerste set werd gewonnen met 21-25.

In de tweede set knokte VC Argex Duvel Puurs zich met veel vechtlust terug in de match. Roeselare liet bovendien te veel opslagmissers optekenen en kwam er aanvallend te weinig uit waardoor de set met 25-23 verloren werd.

Maar in de derde en vierde set stelde Roeselare orde op zake en slaagde erin terug volop opslagdruk te creëren. De bezoekers haalden de derde set met 22-25 binnen.

In set vier nam Puurs een blitsstart en kwam het 5-1 voor, maar een mooie opslagreeks van Gert Jan Claes deed de thuisploeg de das om. Knack Roeselare nam afstand en won met 18-25.

Roeselare kon de drie punten mee naar West-Vlaanderen nemen en behoudt daarmee de eerste plaats in de rangschikking. Het heeft 1 punt voorsprong op Maaseik dat thuis met 3-1 won tegen Borgworm.