Knack Randstad Roeselare wint West-Vlaamse derby

De eerste West-Vlaamse volleybalderby van het seizoen werd woensdagavond niet zonder moeite gewonnen door landskampioen Roeselare. Prefaxis bood lang weerwerk, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen: 3-1.

Prefaxis Menen opende het sterkst tegen een slordig Roeselare, dat voor de eerste keer met twee libero’s speelde: 7-9 en 12-16. De thuisploeg vond aanvankelijk geen antwoord op aanvaller Yassir Sliti. Na een gele kaart voor Julien Anton bij 17-20 leek Roeselare opnieuw in de match te komen, maar Menen bleef op niveau spelen. Bij 21-24 versierden de bezoekers een eerste setbal en wie anders dan Yassir Sliti haalde de eerste set binnen: 22-25.

Contreras in set 2

Ook in set 2 toonde Menen zich de gelijke van de landskampioen. Toch nam Roeselare – met Ivan Contreras in plaats van Hendrik Tuerlinckx – de set in handen: 8-5 en 16-12. Via een erg secure Sam Deroo en een productieve Ivan Contreras bracht Roeselare de bordjes opnieuw in evenwicht: 25-18.

Herboren Sliti

De derde beurt leek Roeselare vertrokken (9-5), maar een herboren Sliti stelde orde op zaken: 9-9. Menen kwam zelfs op voorsprong (11-12) en kreeg vertrouwen. Een schril contrast met een twijfelend en wankel Roeselare… Bij 15-16 bleef het gelijk opgaan tot 23-23. Bij 23-24 neutraliseerde Sam Deroo een eerste bezoekende setbal en Contreras maakte er uiteindelijk 27-25 en 2-1 van.

Geen vlotte zege

In set 4 toonde de thuisploeg meteen dat het hen menens was: 8-3. Menen drong nog aan, maar dichter dan 20-18 kwam het niet. Met 25-21 haalde Roeselare ook de vierde set binnen, maar erg vlot liep het nog niet voor de thuisploeg.