Knack Randstad Roeselare verliest van Belchatow in Polen

Redactie KW

(UPDATE 4) Volleyteam Knack Randstad Roeselare mag de Champions League met opgeheven hoofd verlaten. Voor 9.000 uitzinnige Polen kreeg Roeselare tegen vice-wereldkampioen Belchatow 3-0 (Setstanden : 25-21, 25-17 en 25-15) om de oren en ook de Golden Set ging met 15-12 naar de thuisploeg. Toch kan Roeselare terugblikken op een geslaagde campagne. Zaterdag wacht al de bekerfinale tegen Maaseik.

Onze reporter is ter plaatse en brengt live verslag uit. De sfeer is naar verluidt indrukwekkend en kolkend. “Ongeziene sfeer in Mosir Hall in Lodz, een sporthal uit de jaren vijftig. 9.000 uitzinnige Polen tegenover 30 West-Vlamingen. Terwijl er normaal plaats is voor 6.000 man. Oorverdovend.”, aldus Matthias Vanderaspoilden vanuit Polen. De meegereisde Roeselaarse supporters, in blauwe t-shirts laten zich evenwel niet onbetuigd en genieten tijdens de dode momenten van het zicht van een zepelin door de zaal.

Set 1 naar de Polen

Knack Randstad Roeselare opende te voorzichtig om indruk te maken. In een helse sfeer liep Belchatow meteen 8-5 uit en dat was typerend voor de hele eerste set. Bij 16-13 groeiden de West-Vlamingen beter in de wedstrijd, maar Dominique Baeyens was verplicht zijn team te herschikken om de druk van de Polen op te vangen. Bij 21-19 leek Roeselare nog even te kunnen stunten, maar ondanks stevig blockwerk van Tije Vlam en Hendrik Tuerlinckx had Belchatow vrij spel. Toen Tuerlinckx bij 23-21 in het net knalde, was de eerste set voor de thuisploeg: 25-21.

Roeselare verliest ook set 2

In de tweede beurt had Dominique Baeyens bij 4-1 meteen een time-out nodig om zijn troepen bij te sturen. Dat rendeerde niet want tegen de Poolse dubbele meters viel heel erg weinig te beginnen. Hendrik Tuerlinckx milderde nog tot 13-8, maar dan kwamen de Polen pas echt op toerental. Roeselare, met Kristof Hoho intussen in de plaats van Verhanneman, drong nog aan tot 17-12, maar het had zich dan al neergelegd bij setverlies : 25-17.

Golden set

Ivan Contreras kwam in set drie Hendrik Tuerlinckx vervangen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. In geen tijd stond het 8-4 en kon Roeselare alle pijlen op de Golden Set richten. Van 6-4 ging het naar 18-13 en vervolgens in een ruk naar 25-15. Roeselare begon de Golden Set verrassend met Kristof Hoho in plaats van Matthijs Verhanneman. Een halve ace van Plinski bracht Belchatow op 2-0 en een slecht Roeselaars block later zelfs op 3-0. Dominique Baeyens greep in met een time-out, waarna Hendrik Tuerlinckx de Roeselaarse supporters opnieuw hoop gaf: 3-2. Roeselare zocht, maar vond vervolgens geen antwoord op de ontketende Polen: 6-4. Met een ace bracht Sam Deroo de stand opnieuw in evenwicht. Van 7-7 ging het naar 8-7 en 11-8. Armands Celitans, aangemoedigd door zijn ouders, tekende nog voor de 12-10, Tuerlinckx dreigde nog tot 13-11, maar dichter kwam Roeselare niet meer. Hendrik Tuerlinckx knalde bij 14-12 in het net en over en out voor Roeselare.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier