Knack Randstad Roeselare eindigt seizoen met nipte winst

Redactie KW

Knack Randstad Roeselare heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen moeizaam met 3-2 gewonnen van Toyota Wouters Averbode. Ook Asse-Lennik won zijn match, dus spelen Maaseik en Asse-Lennik vanaf volgend weekend de finale van de play-offs.

Roeselare schakelde in een typische eindeseizoenswedstrijd pas na 8-8 een versnelling hoger. Het speelde plots gevarieerder dan in de openingsminuten en nam zo afstand van de bezoekers. Via 16-12 en 24-18 kon kapitein Frank Depestele het met een verrassende plaatsbal afmaken: 25-19. In de tweede set nam Averbode de beste start (2-6), maar na een time-out zette Roeselare de scheve situatie recht: 10-8. Bij 17-17 en 21-20 kwam de abdijploeg nog even dreigen, maar dan nam Roeselare gecontroleerd afstand: 25-20. De thuisploeg begon de derde set dramatisch en moest toezien hoe Averbode tot 9-17 uitliep. Dominique Baeyens wisselde Tuerlinckx voor Contreras, Verhanneman voor Geerinckx en Celitans kwam Verhelst aflossen, maar het haalde niets uit. Roeselare deed zichzelf de das om: 20-25. In de vierde set behield Baeyens het vertrouwen in Celitans en Conteras, maar ook zij waren niet opgewassen tegen Averbode. Averbode leidde zowat de hele set en won uiteindelijk met 23-25. In de tiebreak eisten Kristof Hoho en Iván Contreras een hoofdrol op. Onder hun impuls won Roeselare alsnog de set en de match: 15-12.

Asse-Lennik won met 3-1 van Menen en sluit de play-offs zo als tweede af, na Maaseik. Voor het eerst in vijftien jaar spelen niet Maaseik en Roeselare de finale van de play-offs, maar strijden de Limburgers tegen Asse-Lennik om de landstitel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier