Knack Randstad Roeselare dient Moskou eerste nederlaag toe

Redactie KW

Volleyteam Knack Randstad Roeselare kan zich nog kwalificeren voor de tweede ronde van de Champions League. Het won woensdagavond met 3-1 van Dinamo Moskou, vorig jaar nog verliezend finalist van de Champions League.

Dinamo Moskou had woensdagavond enkele sterkhouders thuisgelaten voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Knack Randstad Roeselare. Een garantie op winst was dat niet, want de Russen hebben een enorm brede kern…

Knack Randstad had het de eerste set niet makkelijk tegen de Russen. In een voor het eerst dit seizoen tot de nok gevuld Schiervelde nam Roeselare de beste start (4-2), maar tot 22-22 bleef het gelijk opgaan. Roeselare nam vervolgens de match in handen : 25-23.

De tweede set verliep net als de eerste erg gelijkopgaand en kende een gelijkaardige afloop: 25-21 en 2-0. Roeselare vond in de derde set geen antwoord op de Russen (20-25), maar plaatste in de vierde set wel de puntjes op de i: 25-16. Hendrik Tuerlinckx kroonde zich tot matchwinnaar met maar liefst 24 punten.

Door die zege rukt Roeselare op naar de tweede plaats in de poule. Die plaats geeft recht op een ticket voor de volgende van de Champions League. Of het zo ver komt, weten we volgende woensdag. Winst in Oostenrijk tegen Innsbrück is noodzakelijk voor die kwalificatie.

Een uitgebreid verslag leest u in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt van deze week, en vanavond ook een verslag in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier