Knack met een been in Challenge Round van CEV Cup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In de kwartfinale van de CEV Cup heeft Knack Roeselare dinsdagavond probleemloos gewonnen van het Griekse G.C. Lamia. De heenmatch in Schiervelde eindigde op 3-0. Volgende week donderdag volgt de return.

Knack speelde de heenmatch van de kwartfinale van de CEV Cup tegen G.C. Lamia uitzonderlijk op dinsdagavond voor eigen volk. Dat kwam de publieke opkomst niet ten goede, want voor een Europees duel was Schiervelde maar erg matig gevuld.

Knack, met kersvers kapitein Hendrik Tuerlinckx ondanks een duimblessure in de basis, startte erg gemotiveerd. De hoofdaanvaller loodste zijn ploeg meteen naar 7-3 en 20-13. Een Griekse time-out probeerde de match nog te doen kantelen, maar Knack speelde rustig uit tot 25-19.

In set twee kwam Lamia, een Griekse middenmoter, er helemaal niet aan te pas. Knack verkeek zich een paar keer op het Griekse block, maar kon toch vrij snel uitlopen. Sam Deroo tekende voor 25-14 en 2-0.

De derde set bleef spannend tot 8-8, maar dan sloegen de bezoekers een kloofje. Bij 11-14 vond Knack het welletjes en de thuisploeg knokte zich opnieuw in de match: 16-15. Roeselare duwde door tot 19-16, kreeg het vervolgens even lastig (24-25), maar kon het toch afmaken: 29-27 en 3-0.

De return wordt volgende donderdag in Griekenland gespeeld. Als Knack ook die partij wint, is het geplaatst voor de Challenge Round van de CEV Cup. Bij verlies bepaalt een zogenaamde gouden set wie doorstoot naar de Challenge Round met de afvallers uit de Champions League. De Grieken schakelden eerder al Maccabi Tel Aviv (Israel) en Buducnost Podgorica (Montenegro) uit na een Golden Set.

Knack Roeselare maakt meer dan waarschijnlijk morgen bekend wie Marcus Eloe, die om privéredenen zijn contract ontbond, komt vervangen.

Knack met een been in Challenge Round van CEV Cup

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem en Tielt) en vanavond op WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier