Klaas Vantornout wordt vierde in Ronse

Redactie KW

Wereldkampioen Sven Nys (Crelan-Euphony) heeft zondag in Ronse de Grote Prijs Mario De Clercq op zijn naam geschreven, dat is de eerste manche van het seizoen in de BPost Bank Trofee veldrijden. Klaas Vantornout werd vierde.

Nys plaatste halverwege de cross zijn beslissende versnelling en bleef daarna goed overeind op het doorweekte parcours. Aan de meet had hij 17 seconden voorsprong op de Tsjech Martin Bina. Niels Albert (BKCP-Powerplus), de winnaar van vorig jaar, moest deze keer vrede nemen met de derde plaats. Belgisch kampioen Klaas Vantornout uit Torhout (Sunweb-Napoleon Games) viel met een vierde plaats net naast het podium.

Sven Nys is logischerwijs ook de eerste leider in het klassement. De regerende wereldkampioen leek de vorige weken, onder meer door jetlag na een vermoeiende reis naar de Verenigde Staten, de topvorm nog niet te pakken te hebben. Maar in de eerste klassementscross van het seizoen zette Nys de puntjes op de i.

De volgende manche staat op vrijdag 1 november op het programma. Dan zorgt de Koppenbergcross in Oudenaarde voor spektakel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier