Klaas Vantornout is klaar voor het BK

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Klaas Vantornout is helemaal hersteld van zijn knieblessure en kijkt vol vertrouwen naar het BK veldrijden in Hooglede-Gits van zondag uit. “Ik ken elke put in het parcours”, zegt de Torhoutenaar.

Donderdagochtend verkende Vantornout het loodzware parcours in Hooglede-Gits. “Voor Kevin is het jammer dat het parcours zo zwaar ligt, maar voor mij komt het veel beter uit dan een droge omloop”, aldus de Sunweb-Revorrenner.

“Ik heb de voorbije maanden wel nog geen cross gewonnen. Het is dan ook niet aan mij om te zeggen dat ik nationaal kampioen ga worden. Toch is iedereen blijkbaar bang van me als ik de commentaren mag geloven. Dat is voor mij een hele eer en het bewijs dat ik goed aan het rijden ben. Daarbovenop heb ik natuurlijk het thuisvoordeel: mijn huis staat op amper zes kilometer van het parcours. Dit kampioenschap zit al meer dan een jaar in mijn hoofd. Ik kan niet zeggen hoeveel keren ik al op de omloop getraind heb, ik weet elke put liggen.”

Vantornout hoopt zondag alvast mee te strijden voor het podium. “De pikorde is bekend: Sven Nys heeft zichzelf vorige zondag in zijn eigen grote prijs tot topfavoriet gebombardeerd. Kevin Pauwels en Niels Albert komen daar kort achter en ik hoop ook mee te doen. Afspraken binnen de ploeg zullen op dit zware parcours niet nodig zijn”, besluit hij.

Het parcours werd donderdag zwaar geteisterd door het stormweer dat over ons land trok. Enkele bomen knakten om en kwamen op de weg terecht en een deel van de omloop kwam onder water te staan. De lokale brandweer kwam langs om de omgevallen bomen op te ruimen. Parcoursbouwer Rik Debeausseart maakt zich sterk dat tegen zaterdag alles is opgeruimd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier