Klaas Vantornout : “Cyclocross is een simpel spelletje”

© foto Coghe
Redactie KW

Bij Sunweb-Napoleon Games wordt het komend veldritseizoen vooral uitkijken naar Belgisch kampioen Klaas Vantornout.

“Cyclocross is een simpel spelletje”, aldus Vantornout maandag op de ploegvoorstelling in Hamme. “Elke week komt er een wedstrijd op het scherm en dus is elke cross belangrijk. Het komt er dus op aan om een hele winter goed te zijn. Dat is mogelijk als ik een seizoen zonder gezondheidsproblemen kan afwerken zoals het voorbije seizoen er een was.”

Ambitie om nog beter te doen

“Ik begin alvast met de ambitie om nog beter te doen dan de voorbije campagne. Mijn motto is dat stilstaan achteruitgaan betekent. De driekleur heeft me voldoende motivatie gegeven om te kunnen slagen. De trui heeft alles in positieve zin veranderd. Na mijn winst aan het Zilvermeer in Mol heb ik in alle crossen meegedaan voor de overwinning. Daarom wil ik aan het nieuwe seizoen beginnen zoals ik het oude geëindigd ben. Ik heb daar een hele zomer in geïnvesteerd en ik heb me zelfs een appartement in Calpe gekocht om in het buitenland te kunnen trainen”, verklaarde Vantornout.

Geen voorkeur

“Een voorkeur voor een bepaald klassement heb ik niet. Misschien steekt de Wereldbeker iets boven Superprestige en bpost bank trofee uit omdat er meer UCI-punten te verdienen zijn. Maar daar tegenover staat dat ik liever voor tienduizend mensen fiets dan voor een handvol.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier