Kiteboarder Christophe Tack uit Oostende zegeviert in Panama

Redactie KW

Met een overtuigende zege in Nitro City (Panama) heeft Oostendenaar Christophe Tack het nieuwe seizoen schitterend aangevat.

Op de eerste competitiedag behaalde Christophe Tack de hoogste score tegen de Spanjaard Forest Bakker. In de volgende rondes toonde hij aan dat zijn wintertraining in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad nut heeft gehad. Tack hield zijn niveau hoog en won daarmee de eerste eliminatie. In de finale van de tweede eliminatie nam hij de maat van Hilario Robinson (Dominicaanse Republiek).

Nummer één

“Hilario is een heel sterke tegenstander. In de Dominicaanse Republiek zijn de omstandigheden min of meer dezelfde als in Panama. Daarom wist ik dat ik alles moest geven om hem te kunnen verslaan. Omdat ik de eerste eliminatie had gewonnen, moest Hilario wel tweemaal winnen. Dat stelde me gerust”, zegt Christophe Tack, momenteel de nummer één op de PKRA Wereldranglijst. Nog nooit eerder stond een Belg aan de leiding.

De volgende PKRA Wereldbekermanche vindt eind maart plaats in het Marokkaanse Dakhla. Vorig seizoen eindigde Tack in de hele World Tour-campagne op de derde plaats. Een jaar eerder was hij zesde.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier