Kimmer Coppejans uit Oostende is Beloftevolle Jongere van het Jaar

Redactie KW

Tennisser Kimmer Coppejans is zondag in het Eurocam Media Center in Lint verkozen tot Beloftevolle Jongere van het Jaar.

De 18-jarige Coppejans kreeg liefst 394 stemmen achter zijn naam en haalde het in het jaarlijkse referendum onder sportjournalisten van basketbalspeelster Emma Meesseman (174 punten) en judoka Lola Mansour (139). Autopiloot Stoffel Vandoorne werd vierde met 95 punten, wielrenster Evelyn Arys (87) vervolledigde de top vijf. Op de erelijst volgt hij tienkamper Thomas Van der Plaetsen op. Coppejans kreeg de trofee uit de handen van wereldkampioen veldrijden Niels Albert (BKCP-Powerplus), in 2005 zelf nog Belofte van het Jaar.

Doorbraak

Voor Coppejans was 2012 het jaar van de definitieve doorbraak in zijn nog prille carrière. De 18-jarige uit Oostende won Roland Garros bij de junioren en werd Europees kampioen in die leeftijdscategorie, om zo het jaar af te sluiten op de eerste plaats op de ITF-ranking. Op de ATP-ranking klom hij ondertussen naar de 747e plaats. Op de juniorentoernooien op Wimbledon en de US Open was hij telkens goed voor een kwartfinaleplaats.

Ook op de eindejaarsviering van de Vlaamse Tennisvereniging (VTV) werd hij begin december in de bloemetjes gezet als Tennisbelofte van het Jaar. In die verkiezing haalde hij het van Alison Van Uytvanck.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier