KFC Izegem pakt ook op tweede speeldag een punt

Op de tweede speeldag in derde klasse A speelde KFC Izegem woensdagavond thuis 1-1 gelijk tegen Sint-Niklaas.

In een gelijkopgaande eerste helft was de beste kans voor de thuisploeg, maar de bal van Deveughele strandde op de paal. Kort na de rust een koude douche voor rood-zwart toen doelman Kenneth Vonck een vrije trap van net buiten de zestien verkeerd beoordeelde en de bal in het midden van het doel binnenging. KFCI ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen leverde dat niet op. Tien minuten voor tijd werd het dan toch 1-1, toen Marijn Vandewalle de bal ook al op vrije trap enig mooi in doel krulde.

Even werd het nog bibberen voor Izegem, maar doelman Vonck zette zijn foutje recht en stopte de strafschop van Sint-Niklaas, vorig seizoen overigens nog tweede klasse. In de slotfase kwamen beide ploegen nog dicht bij de overwinning, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk op een billijk gelijkspel.

Izegem start het seizoen met een 2 op 6 en daar kan Franky Dekenne best mee leven, al vond de coach dat er tegen Sint-Niklaas iets meer in zat.