KBVB schrapt SVV Damme van de bondslijsten

© VDB
Redactie KW

De KBVB heeft zaterdag beslist om eersteprovincialer SVV Damme te schrappen van de bondslijsten. De club zou een openstaande schuld van 830 euro niet op tijd hebben betaald. SVV Damme probeert deze schrapping nog aan te vechten.

“Maar deze schrapping is onomkeerbaar”, stelt PC-voorzitter Willy Ozeel. “SVV was al langer gewaarschuwd dat de deadline van die betaling 16 juni was.” Donderdag komt het Provinciaal Comité in spoed bijeen om de schrappingen en de eventuele nieuwe reeksindelingen te bespreken. “Er zijn twee mogelijkheden: ofwel wordt er in eerste provinciale met 15 ploegen gespeeld ofwel stijgt er uit elke reeks alsnog een extra ploeg. Indien er voor de tweede optie wordt gekozen, zullen FC Meulebeke, SKV Zwevezele en US Ploegsteert – de verliezers van de eindronde – dus toch nog promoveren.”

Maar SVV Damme, dat eind vorige week trouwens nog Olivier De Cock aansloot, houdt voet bij stuk dat het schuldenvrij is en dat het nog tijd heeft om hun betalingen door te voeren. “We hadden tot 30 juni de tijd om dat bedrag te betalen”, stelt voorzitter Joris De Leyn. “We hebben geen aanmaning of rappel ontvangen, maar dat hoefde ook niet want we hadden toch nog tijd tot 30 juni. Dat hebben we vijfmaal gecheckt en hebben daarvan bewijzen. Wij zijn totaal schuldenvrij.”

Maandag trekt Gilbert D’hondt, lid van het Uitvoerend Comité, naar Brussel om de zaak-SVV Damme te bepleiten.

Wordt vervolgd…

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier