KBK Ichtegem komt als winnaar uit krachtbalsoap

Nele Bolle (en dus niet Nele Decorte) is blij met de beslissing. (Foto BC)
Redactie KW

De dames van KBK Ichtegem kunnen weer lachen. Na een heuse krachtbalsoap maakt KBK Ichtegem weer kans op de titel.

Even de situatie schetsen. Op speeldag twee winnen de dames van Ichtegem tegen Buggenhout. Een overwinning die enkele weken later wordt omgezet in een forfaitnederlaag door een fout op het wedstrijdblad. In plaats van Nele Bolle stond er Nele Decorte, een vergissing die ook de scheids niet had opgemerkt. Een onterecht harde sanctie volgens KBK en de dames zagen bovendien hun titeldromen in rook opgaan.

De club ging dan ook in beroep tegen de beslissing van het sportcomité… en het beroepscomité gaf hen gelijk. Maar nog was de soap niet ten einde. Vorige week bleek dat het sportcomité de uitspraak van het beroepscomité niet aanvaardde. Ichtegem kreeg dus hun vier punten nog niet terug. Waarop de Ichtegemnaren opnieuw in beroep gingen.

Een echte impasse dus en om de sport geen gezichtsverlies te laten lijden, besliste de Raad van Bestuur nu in een speciaal opgeroepen zitting om zelf een einde te maken aan de soap. KBK Ichtegem krijgt hun overwinning terug. Gevolg? Opluchting op de Keiberg én de dames kunnen weer in de titel geloven. “We zijn vooral blij dat het gezond verstand heeft gezegevierd. We kunnen ons nu gewoon weer op de sport concentreren.” (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier