Katrijn Van Hulle en Andy Vanhalewyn schrijven Dwars door Desselgem op hun naam

Bij de dames was Katrijn Van Hulle de snelste. © ELD
Redactie KW

In een zonovergoten 32ste editie van Dwars door Desselgem stond er geen maat op Andy Vanhaelewyn en Katrijn Van Hulle, die met ruime voorsprong de 10 kilometer wonnen.

Al in de eerste van vier ronden was duidelijk dat Andy Vanhaelewyn (38) uit Ingelmunster de te kloppen man was. Bram Verschatse, Ansgar Carlier en Christof Colpaert volgden in zijn spoor. Bij de doortocht na twee ronden had Vanhaelewyn al het hazenpad gekozen. Carlier volgde al op respectabele afstand gevolgd door Verschatse. Vanhaelewyn bouwde zijn voorsprong nog verder uit en won dus vrij eenvoudig. Verschatse werd nog twee voor Carlier. Christof Colpaert en Stijn Vermeersch vervolledigden de top vijf.

Bij de dames was Katrijn Van Hulle (35) uit Ingelmunster outstanding. Ze ging er meteen vandoor, waardoor Ann Parmentier alleen in de achtervolging moest. Onbegonnen werk was het voor de 16 weken zwangere Parmentier. Zo won Van Hulle onbedreigd voor Parmentier. Lut Vandenbussche mocht als derde mee het podium op. Charline Dewaele werd vierde, Sylvie Isebaert vijfde.

Het podium van de 10 kilometer bij de heren.
Het podium van de 10 kilometer bij de heren.© ELD

Op de vijf kilometer was Maxim De Roo (17) uit Waregem de snelste. Hij haalde het voor Jens Versteele en Lohran Baillievier. Bij de dames was de Waregemse Lies Langedock (37) primus. Ndione Coumba werd tweede en Aaike De Roo mocht als derde mee het podium op.

(ELD)