Kansarme derby eindigt op logische brilscore

Jeffrey Corselis.
Redactie KW

Leider RC Lauwe stond voor een lastige ‘verplaatsing’ bij WS Lauwe. Gisteren won rivaal SCOR Oostrozebeke dus wist RC Lauwe wat zich te doen stond en moest WS Lauwe het kind van de rekening worden. Dat die hun vel duur ging verkopen stond als een paal boven water.

In het begin waren de twee ploegen nog wat zoekende maar na een tiental minuten nam de thuisploeg de wedstrijd meer en meer in handen en kon het de eerste grote kans versieren via Alan Wolf. Maar de bezoekende doelman stond paraat op het schot van de spits.

Verder dan die poging kwam de thuisploeg niet meer. RC Lauwe kon het evenwicht herstellen maar de wedstrijd blonk vooral uit in slordigheden en onderbrekingen wat het spel niet ten goede kwam. De twee ploegen sleepten zich naar de rust. Beide coaches hadden de kans om het één en andere bij te sturen.

Wie dacht dat het lentezonnetje de spelers zou inspireren, kwam bedrogen uit. Het spel bleef heel povertjes en de kansen heel schaars. Na een uur spelen was er eindelijk nog een kansje voor de thuisploeg. Een misverstand in de verdediging bracht Jeffrey Corselis alleen voor de doelman maar de spits talmde te lang en de kans was weg.

Dat was het sein voor de bezoekers om toch een tandje bij te steken. Zo kreeg het ook een paar kleine mogelijkheden. Een kwartier voor tijd was het dan bijna zover. Na een mooie aanval kwam Desley Seys in schietpositie en zag zijn schot van de lijn gekeerd. Dat was dé kans voor de bezoekers om alsnog de drie punten mee te nemen. Het kreeg op het einde van de wedstrijd bijna nog het deksel op de neus toen invaller Cas Casier zijn schot net naast zag gaan. Na 93 minuten vond scheidsrechter De Grande het welletjes en werden de punten in een tegenvallende derby gedeeld.

(BG)

WS Lauwe : Dimitri Robaeys, Sander De Deygere, Jens Vanneste, Michael Loin, Simon Millecan (88′ Cas Casier), Evert Dejans, Yves Verbrugghe (75′ Thomas Vandermeersch), Bastien Farvacques, Alan Wolf, Stijn Holvoet en Jeffrey Corselis (90′ Rinor Sojeva).

RC Lauwe : Jeremy Loin, Frederik Coopman, Maxime Vanhaverbeke, Vincent Windels, Angelo Vanheuverbeke, Kevin Bonte (57′ Michael Verhaeghe), Kevin Lefever (79′ Jens Dubois), Roel Masschelein, Desley Seys, Gauthier Goemaere en Kjell Braem (60′ Kevin Dekens).

Gele kaarten : 60′ Sander De Deygere, 71′ Roel Masschelein, 75′ Jeffrey Corselis, 80′ Evert Dejans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier