Kajakker Laurens Pannecoucke uit Stasegem vierde in B-finale van de K2 200 meter

© BELGA
Redactie KW

Kajakkers Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh zijn zaterdagmiddag als vierde geëindigd in de olympische B-finale van de K2 200 meter. Daarmee werden ze twaalfde in het eindklassement.

“Dit was een van onze betere wedstrijden op de 200 meter”, reageerde Laurens Pannecoucke na de wedstrijd in het zonovergoten Eton Dorney. “Dit is eigenlijk niet onze afstand en we moesten het opnemen tegen allemaal specialisten. Het is al mooi dat we erbij waren.”

Pannecoucke en Cauwenbergh hadden op de Olympische Spelen gehoopt te schitteren op de 1.000 meter, maar ook in die discipline raakten ze eerder deze week niet in de A-finale. “Na onze vierde plaats op het WK is de tiende hier een kleine teleurstelling”, zegt Laurens Pannecoucke. “We moeten toegeven dat wij de verwachtingen niet helemaal hebben ingelost. Anderzijds lukken we met 3:13 onze beste tijd ooit. Onze vorm was echt goed. Ik denk niet dat ons iets te verwijten valt. Ik kan alleen maar vaststellen dat ook de concurrentie in vergelijking met het WK een pak sterker is geworden.”

Pannecoucke en Cauwenbergh zijn met hun 24 en 25 nog jong tegenover de echte toppers. “Als Olivier en ik een duo blijven vormen, wat ik graag zou willen, dan zullen we de komende jaren alleen maar sterker worden. We kunnen nog veel aan kracht winnen.”

Nu de Spelen voorbij zijn, volgt voor Pannecouke een rustperiode. “Want mentaal en fysiek ben ik op. Vanaf september starten we met de opbouw naar het nieuwe seizoen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier