Kajak – Santy pakt zes nationale titels

Redactie KW

Petra Santy heeft op het Belgisch kampioenschap in Hazewinkel bewezen dat ze in België nog steeds eenzaam aan de top staat bij het kayakken voor vrouwen. Santy won elke wedstrijd waar ze aan de start kwam. Bij de mannen stond er geen maat op Mechelaar Olivier Cauwenbergh.

Seniores vrouwen: Santy overheerst

Bij de seniores vrouwen bewees Petra Santy dat klasse steeds boven drijft, zij won niet alleen de K1’s 200, 500 en 1000m maar, samen met haar Zwevegemse ploeggenote Leen Oostvogel won zij ook de K2’s 200 en 500m telkens voor de Mechelse zussen Klaartje en Tine Peeters. Ook de K4 500m werd gewonnen door Petra Santy en haar Zwevegemse ploeggenoten voor Mechelen, Neerpelt en Kortrijk.

Seniores mannen: Titel voor Kortrijk

Bij de seniores mannen, waarin Sobeka-vaarders Laurens Pannecoucke, Jonas Saelens en anderen zoals Riquet Fieux en Tom Casier (Kortrijk) zich konden meten met de Belgische vaarders van internationaal niveau Wouter D’Haene, Olivier Cauwenbergh en Kevin De Bont. Deze laatste was niet fris genoeg na een zware feestavond in het Heizelstadion, met name de Van Damme Memorial, die wat was uitgelopen, blijkbaar. Wouter D’Haene was wel present, maar had er net enkele botenloze weken op zitten, wat begrijpelijk zijn niveau naar beneden haalde.

Wie er wel zijn zinnen had opgezet was Mechelaar Olivier Cauwenbergh, de student-topsporter. Hij presteerde het om de drie K1-finales te winnen: 200m, 500m en 1000m. Met Kevin won hij de K2-500m. Onbegrijpelijk dat ze na de 1000m bij de botenweging een te lichte boot bleken te hebben gebruikt. Zo schoof de K2-1000-titel door naar het verdienstelijk Kortrijks duo Riquet Fieux-Tom Casier, dat ook in de K2-200m zilver pakte na Kevin en Olivier.

Sobeka tekende voor enkele ereplaatsen : Laurens Pannecoucke werd tweede in de 1000m, Jelle Roobrouck derde in de K1-200, net voor Riquet Fieux, blijkbaar in erg goeie doen, Wouter D’Haene (varend voor de club uit Turnhout) derde in de K1-1000, zoals eerder gezegd na drie weken zonder training, Pieter Lazou en Jonas Saelens vierde in K2-200m.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier