Kabouter Plop wuift de West-Vlaamse Sportprijzen uit

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Woensdagavond 2 maart werden de West-Vlaamse Sportprijzen uitgereikt in Plopsaland De Panne. Opnieuw in een vlekkeloze organisatie, maar dus zo goed als zeker voor de laatste keer.

De West-Vlaamse Sportprijzen : de kans is groot dat we er hier de laatste keer over schrijven. Vanaf 2017 wordt de materie sport ontnomen aan de provincie (omwille van persoons- en niet grondgebonden) en dus houdt het hier na 35 jaar op voor de provinciale sportawards. In theorie zou men dit voor 2016 kunnen herhalen, maar dit event stond altijd al een flink stuk in het nieuwe jaar ingepland, middelen zullen er in 2017 dus waarschijnlijk niet meer zijn. Er heerst ook in gebouwen op het Boeverbos nog grote onduidelijkheid.

Sportvrouw van 2015 : nationaal Delfine Persoon, in West-Vlaanderen Fanny Lecluyse

En dan de Sportprijzen zelf. Opvallende vaststelling : de nationale Sportvrouw 2015 – Delfine Persoon – moet het afleggen tegen Fanny Lecluyse. Wij hadden onze stem, naar wie die ging doet hier niet veel ter zake, maar opvallend is dat jury’s het vaak niet met elkaar eens zijn. Het kan best dat het verschil erg miniem was en Fanny Lecluyse zette haar prestaties extra in de verf net voor de jurering door de Europese titel te pakken. Het is Fanny dubbel en dik gegund, al was ze zelf ook verrast op het podium te mogen. “Ik ben wel Europees kampioene, maar er zijn hier ook wereldkampioenen”, verwees ze naar Delfine Persoon.

Bij de heren won Philip Milanov, de Brugse reus zat vergezeld van pa Emil in de tribune. De discuswerper greep ook al net naast de titel van Belgisch Sportman van het Jaar. Een gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio zou daar straks verandering in kunnen brengen, al valt dat hier natuurlijk makkelijker neer te pennen dan effectief te realiseren.

De ploeg van het jaar werd Knack Roeselare, tot hun eigen verrassing. Ook bij BC Oostende klonk wat gemor, misschien niet ontrecht. In 2015 pakte Knack de derde titel op rij, BCO zijn vierde met daar bovenop nog de bekerwinst.

Kiezen is verliezen, dat zal altijd zo blijven. Maar wat we als provincie dus zo goed als zeker verliezen zijn de West-Vlaamse Sportprijzen. En dat was ook nog altijd een leuke netwerkavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier