Jürgen Boterberge wint crossduatlon Geluwe

Redactie KW

Jürgen Boterberge (36) uit Torhout heeft voor het tweede jaar op rij de crossduatlon in Geluwe op zijn naam geschreven. In de organisatie van zijn eigen club Triathlon Team Ieper (TTI) liet Boterberge in een beklijvende finale ploegmaat Tim Vijverman achter zich. Ex-profwielrenner Bert De Waele vervolledigde het podium.

Bij de duo’s ging de winst probleemloos naar de gebroeders Arne en Jelle Wallays. Bij de solo’s was het wachten tot het ultieme slot om een winnaar aan te duiden. Vijverman, recent nog winnaar in het Waalse Thuin voor Belgisch kampioen Humblet, voelde zich zegezeker, maar moest in de allerlaatste loopronde nipt zijn meerdere erkennen in Boterberge. Die gaf met deze zege toch nog wat kleur aan een seizoen dat door maandenlang blessureleed flink in de war gestuurd werd.

“Ongelofelijk dat ik hier vandaag kon winnen”, moest Boterberge er zaterdag na afloop zelf even van bekomen. “De voorbije twee weken haspelde ik door een blessure aan de knie slechts één looptraining af. Ik had helemaal niet verwacht hier zo goed voor de dag te komen. Maar in dit type wedstrijd moet je gewoon je verstand op nul zetten en alles geven wat er in je zit.”

Bij de dames ging de zege naar Stéphanie Verschaeve, die voor eigen volk haar eerste duatlonzege ooit boekte. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier