Junior Malanda speelt nu ook oefenwedstrijd voor SV Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Malanda was de beste man op het veld. Roeselare versloeg in Lichtervelde Cercle Brugge met 1-0.

Nils Sarazyn opende na vijf minuten de score en dat was voldoende voor winst van de tweedeklasser tegen een Cercle dat met voornamelijk spelers uit de B-kern aantrad.

De meest besproken figuur was wel Junior Malanda. De talentvolle middenvelder verbrak onlangs zijn contract bij Zulte Waregem en dook enkele dagen geleden op bij SV Roeselare. Een vriendendienst van makelaar Didier Frenay, die tegenwoordig nauw samenwerkt met de Schierveldeclub.

Speciale verzekering

Malanda is officieel (nog) geen lid van KSVR, maar er werd een speciale verzekering afgesloten om hem te kunnen laten spelen. Hij stond 90 minuten op het veld en zei achteraf in een uitstekende vorm te verkeren. “Ik onderhield de voorbije weken mijn conditie door veel te fietsen en intussen behaalde ik ook mijn diploma middelbaar onderwijs.”

De gewezen jeugdspeler van Rijsel heeft naar eigen zeggen de clubs voor het uitkiezen en laat ook de Zulte Waregemdeur nog op een kiertje. “Ik ben niet kwaad op Essevee en sluit niet uit dat ik er in de toekomst nog speel. Meer woorden wil ik aan die zaak niet vuilmaken.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier