Juho Hänninen wint voor het eerst de Geko Ypres Rally

© Belga
Redactie KW

De 48ste editie van de Geko Ypres Rally werd zaterdagavond gewonnen door Juho Hänninen. Voor de Fin was het zijn eerste overwinning in Ieper. Recordwinnaar Freddy Loix eindigde als tweede.

Op vrijdagavond werd de eerste proef gewonnen door Andreas Mikkelsen, maar de vijf daaropvolgende kp’s werden gedomineerd door Juho Hänninen, die na de eerste wedstrijddag 26 seconden voorsprong had op Freddy Loix. Pieter Tsjoen, Mikkelsen en Patrick Snijers maakten toen de top vijf vol.

Tijdens de eerste proef op zaterdag liep het helemaal fout voor Mikkelsen. Hij ging opnieuw van de baan en moest definitief uit de wedstrijd stappen. Hänninen won de eerste kp op zaterdag, maar op de proeven in Krombeke en Watou toonde Loix zich het snelst. Daarna nam de Finse leider echter definitief de wedstrijd in handen. Dankzij snelste tijden in Hollebeke, Lille-Métropole, Heuvelland, Watou en twee keer op de Kemmelberg eindigde Hänninen uiteindelijk met ruim 46 seconden voorsprong op Loix. Pieter Tsjoen finishte als derde. Patrick Snijers en de Pool Michal Solowow vervolledigden de top vijf.

(KPL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier