Juan Carlos Garrido ontslagen bij Club Brugge, wordt zijn opvolger Michel Preud’homme?

© BELGA
Redactie KW

Donderdagochtend even voor 8 uur raakte bekend dat Club Brugge coach Juan Carlos Garrido ontslaat.

De voorbije weken en dagen groeide er onvrede over de Spanjaard bij spelers én bestuur. De resultaten in de Jupiler League zijn nog vrij goed, met 17 op 21 en een voorlopige tweede plaats, maar supporters klagen over het gebrachte voetbal en de vroegtijdige Europese uitschakeling zal ook nog zwaar op de maag liggen. En dat kost de Spanjaard nu de kop, donderdagochtend werd zijn ontslag bekendgemaakt.

Naast de 44-jarige Garrido werd ook de Spaanse fysiektrainer Jorge Simo ontslagen. In februari kreeg de hoofdcoach nog een contractverlenging tot eind juni 2014.

“Verschillende aanbiedingen”

Dus zit er ook een zesde coach (+ twee interimcoaches) in de laatste vijf jaar aan te komen voor Blauwzwart. Volgens Het Laatste Nieuws wordt er nogal aan de mouw getrokken van succescoach Michel Preud’homme. Preud’homme (54) coachte woensdagavond zijn laatste wedstrijd voor zijn Saoedische club Al Shabab in de kwartfinale van de Aziatische Champions League. “Ik heb verschillende aanbiedingen en nam nog geen officiële beslissing. Maar het is wél zo dat ik graag dichter bij mijn familie wil zijn”, aldus Preud’homme in een reactie.

(BELGA/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier