Juan Carlos Garrido: “Met deze club kan ik titels pakken”

© BELGA
Redactie KW

VIDEO – Club Brugge heeft donderdagmiddag Juan Carlos Garrido voorgesteld als nieuwe coach. De Spanjaard volgt Georges Leekens op, die moest opstappen na een 2 op 18 in competitie.

Garrido mocht zichzelf voorstellen en drukte meteen zijn blijdschap uit dat Club Brugge voor hem koos. “Dit is een belangrijke kans in mijn carrière. Met deze club kan ik titels pakken. We hebben alles: goede spelers, een goede staf en goede supporters.” De trainer, die twee seizoenen geleden de Spaanse club Villareal naar de vierde plaats in de competitie en een halve finale in de Europa League loodste, staat gekend voor zijn vaste hand. “We moeten alles verbeteren. Alles moet iedere dag goed zijn. Daar sta ik voor en ik verwacht van mijn spelers hetzelfde.”

“We moeten iedere match winnen”

Garrido, die zich in goed Engels verstaanbaar maakte, moet het ontspoorde Club terug op de rails krijgen. “We moeten iedere match winnen, zeker in de huidige situatie”, verwijst hij naar de achtste plaats van blauw-zwart in de competitie. De Spanjaard gaat nu een team vormen met Philippe Clement, die inspraak kreeg in de keuze. “We hebben hem de hele situatie geschetst, ook de negatieve kanten, maar het gevoel zit goed”, aldus Clement.

(BELGA)

Juan Carlos Garrido:

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het Focus- & WTV-nieuws, vanaf 18u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier