Joyce Vanderbeken 9de dame in Ruddervoorde

Redactie KW

De damescross in Ruddervoorde werd autoritair gewonnen door de Britse Helen Wyman. Haar landgenote Nikki Harris werd 2de voor onze landgenote Sanne Cant. Eerste West-Vlaamse werd Joyce Vanderbeken (WT Decock-Woningbouw Vandekerckhove) uit Zwevegem.

Vanderbeken was opgelucht met haar 9de plaats. “Gezien de omstandigheden kan ik hier zeker mee leven. Ik wilde hier vooral pijnvrij fietsen. Dat is niet helemaal lukt, maar toch kan ik niet klagen. Het hele seizoen zijn we al zoekende naar de oorzaak van mijn problemen en eindelijk hebben we het gevonden. Ik sukkel met een hernia in de week, waardoor ik totaal geen kracht in de benen had. Intussen trek ik drie keer per week naar de chiropractor. Ik voelde vandaag beterschap.”

Dames juniore Axelle Bellaert (Zannata-Lotto CT Menen) uit Stalhille was aan haar eerste cross ooit bij de elite toe. “Ik ben tevreden, want ik mag niet vergeten dat ik hier de jongste van de hoop was. Achteraf gezien zat er iets meer in, want ik maakte enkele fouten in het begin en verloor daardoor enkele plaatsen. Twee keer viel mijn ketting eraf, de eerste keer omdat ik gehinderd werd door een meisje voor me. Het is anders crossen dan bij de jeugd. Het is leuker. Hier heb ik voortdurend iemand voor me, waarop ik mijn wedstrijd kan afstemmen.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier