Jordi Figueras verkast van Club Brugge naar Betis Sevilla

© BELGA
Redactie KW

Jordi Figueras verlaat Club Brugge en verhuist naar de Spaanse Primera Division-club Betis Sevilla. Dat maakte Blauw-Zwart maandag bekend op de clubwebsite. De 26-jarige verdediger, die op een zijspoor beland was bij de West-Vlamingen, tekende een driejarig contract bij ‘Real Betis Balompié’.

Figueras streek in januari 2012 neer in het Jan Breydelstadion en tekende er toen een contract voor vierenhalf jaar. In het kalenderjaar 2012 kwam hij aan 29 wedstrijden, waarin hij éénmaal de weg naar de netten vond. De voorbije zes maanden werd de Spaanjaard uitgeleend aan een andere Spaanse eersteklasser, Rayo Vallecano.

Figueras speelde in 2011 al een half seizoen voor Vallecano, dat hem toen van het Russische Rubin Kazan huurde. Daarvoor speelde hij voor Celta de Vigo, waar hij in 2009 in het eerste elftal gekomen was. Eerder speelde hij voor het C-team van Real Madrid (2005-2008) en het B-team van Celta (2008-2009). In het seizoen 2010-2011 werd hij door Kazan verhuurd aan Valladollid.

De Spanjaard is al de dertiende uitgaande transfer van Blauw-Zwart in het tussenseizoen. Eerder vertrokken Bart Buysse (naar Cercle Brugge), Carlos Bacca (FC Sevilla), Björn Vleminckx (Kayseri Erciyesspor), Fries Deschilder (FC Eindhoven), Thibaut Van Acker (Cercle Brugge), Jannes Vansteenkiste (Antwerp), Bojan Jorgacevic (Kayseri Erciyesspor), Ryan Donk (Kasimpasa), Colin Coosemans (Waasland-Beveren) en Carl Hoefkens (einde contract). Jimmy De Jonghe werd voor een jaartje verhuurd aan Lierse, Ivan Trickovski wordt dit seizoen bij Waasland-Beveren gestald.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier