Joost Hoornaert stapt op bij De Ruiter, Kevin Berguigue ontslagen bij Dadizele

Redactie KW

Joost Hoornaert is niet langer trainer van De Ruiter. Hij stapte zelf op na de 0-2-nederlaag van vorige zondag tegen SVV Damme. Kevin Berguigue kreeg dan weer zijn ontslag bij VK Dadizele na het tweede verlies van het seizoen, op het veld van Kruiseke.

Joost Hoornaert was bezig aan zijn zevende seizoen bij de Roeselaarse wijkploeg. Hij bracht de ploeg van derde naar eerste provinciale, maar dit seizoen zaten de resultaten tegen met een huidige – gedeelde – voorlaatste plaats tot gevolg. De verloren wedstrijd tegen Damme van vorige zondag was er te veel aan. Joost Hoornaert stapte zelf op. “Er waren niet alleen de tegenvallende resultaten, ik had ook het gevoel dat ik steeds meer de greep op bepaalde spelers verloor. In heb zes jaar veel plezier beleefd bij De Ruiter, maar dit seizoen was er te veel aan”, aldus een ontgoochelde Hoornaert, die naar eigen zeggen opstapt in het belang van de club.

Voorlopig neemt T2 Filip Comptaert over. Voorzitter Peter Van Poucke wil niet over één nacht ijs gaan bij de zoektocht naar een opvolger.

Intussen mag ook Kevin Berguigue, overigens ex-speler van De Ruiter, op zoek naar een nieuwe club. Na de tweede nederlaag van het seizoen van VK Dadizele werd hij door het bestuur ontslagen. De nieuwe trainer van VK Dadizele is wel al bekend: Renzo Demeulenaere moet de club naar derde provinciale loodsen.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier