Jong CBL Kortrijk en KBC Kortemark in halve finale beker van België

Jong CBL Kortrijk plaatste zich voor de halve finale van de beker van België minivoetbal. © Foto Luc Laverge
Christof Decraene

Beide West-Vlaamse minivoetbalteams plaatsten zich gisterenavond voor die halve eindstrijd, al hadden ze alle twee cornerballen nodig.

Jong CBL Kortrijk en Oudenaarde waren duidelijk elkaars evenknie in de eerste periode, maar daarna leek Oudenaarde het laken naar zich toe te trekken en leidde aan de rust met 1-3. Maar na de pauze zette Kortrijk orde op zaken via Stephen Malfait en Jeroen Blancke. De slotperiode werd bij 3-3 aangevat. Oudenaarde zocht een vierde corner, maar slaagde er niet in die af te dwingen waardoor cornerballen de beslissing moesten brengen. Oudenaarde miste al snel een eerste keer en na een tweede misser was zijn lot bezegeld.

Ook KBC Kortemark heeft zich voor de halve finales geplaatst. Bij Nazareth, middenmoter in tweede nationale, klom Kortemark snel op een 0-2-voorsprong via Yannick Dekeyzer en Dennie Damman, maar halfweg was alles te herdoen (2-2). In een doelpuntenrijke derde periode sloeg Kortemark opnieuw een kloofje van twee goals (4-6), maar het werd uiteindelijk nog 6-6. Er waren twee reeksen cornerballen nodig om de winnaar aan te duiden en die eer viel uiteindelijk Kortemark te beurt.

In de halve finales, die op 25 maart afgewerkt worden, wacht Kortemark een verplaatsing naar huidig competitieleider San Siro Boys Deftinge, dat geen partij had aan derdeklasser Merelbeke II. Jong CBL Kortrijk ontvangt die dag OH Drongen, dat bekerhouder Merelbeke I uitschakelde.

Gisterenavond waren er ook enkele inhaalmatchen in derde en vierde nationale. En derdenationaler Cappuccino Waregem kreeg zonder zelf te spelen goed nieuws, want omdat Deftinge II verloor bij Aalter tellen de Waregemnaren nu zes punten voorsprong in het klassement. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier