Jonas Rickaert vierde in EK puntenkoers voor junioren

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Jonas Rickaert heeft op het Europees kampioenschap baanwielrennen in het Portugese Anadia erg nipt naast een medaille gegrepen in de puntenkoers voor junioren. De eerstejaars uit Sint-Eloois-Vijve werd vierde, op één puntje van brons en twee van zilver. Otto Vergaerde werd veertiende. De Spanjaard Julio Alberto Amores won, voor de Zwitser Théry Schir en de Brit Joshua Papworth.

Rickaert reed een erg attente wedstrijd en was één van de tien renners die via een winstronde twintig bonuspunten kregen. Ook in de sprints pakte hij regelmatig punten mee. Met enkel de slotsprint te gaan, stond Rickaert op een gedeelde tweede plaats. In die sprint had hij echter niet meer de kracht om zich te laten gelden. Schir en Papworth, eerste en tweede in de afsluitende sprint, gingen hem zo nog nipt voorbij in de eindstand.

In de puntenkoers voor vrouwen beloften konden de Belgen zich niet mengen in de strijd om de medailles. Maaike Polspoel en Eline De Roover eindigden respectievelijk als negende en zeventiende. De Italiaanse Valentina Scandolara won met overmacht, voor de Britse Katie Colclough en de Poolse Katarzyna Pawlowska.

Bij de vrouwen junioren kwam Shana Dalving op de 500 meter tijdrit niet verder dan de dertiende plaats in een matige 39.695. Het goud ging naar de Russische Anastasia Voynova in 35.245. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier