Johan Bruyneel wil Andy Schleck eerste Tourzege bezorgen

© Flickr by Averain
Redactie KW

Johan Bruyneel, vanaf volgend seizoen aan de slag als sportief manager bij de nieuwe superformatie RadioShack-Nissan-Trek, wil de Luxemburger Andy Schleck helpen in zijn jacht op een eerste eindzege in de Ronde van Frankrijk. Dat maakte hij donderdag bekend op zijn persoonlijke website.

Het huidige Luxemburgse Leopard-Trek van de broers Schleck en de Amerikaanse formatie RadioShack, waar Bruyneel momenteel nog als teammanager aan de slag is, vloeien volgend seizoen samen tot één superploeg. De formatie gaat onder de WorldTour-licentie van Leopard voort.

“Ik kijk enorm uit naar deze samenwerking. Er zal met Andy Schleck iemand bij zijn die de afgelopen jaren meermaals de gele trui mocht dragen in de Tour, maar in de eindafrekening altijd iemand moest laten voorgaan. Hij is een van de meest getalenteerde renners in het peloton en het is mijn doel om hem de Tour te laten winnen. Enkele kleine verbeteringen in combinatie met het nieuwe en sterkere team zullen ervoor zorgen dat hij nog meer kansen heeft om in Parijs op het hoogste schavotje te staan. Het is echter nog te vroeg om te zeggen wie er in de Tourploeg zal zitten”, luidde de mededeling van Bruyneel, die als ploegleider aan de zijde van Lance Armstrong tal van successen boekte in de Tour.

“Daarnaast sta ik te popelen om naast de huidige renners van RadioShack ook die van Leopard-Trek onder mijn hoede te krijgen. Fabian Cancellara, Fränk Schleck, Jakob Fuglsang, Maxime Monfort en Daniele Bennati om er maar een paar op te noemen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier