Johan Bruyneel schreeuwt onschuld uit na nieuwe dopingbeschuldigingen

Redactie KW

Johan Bruyneel reageert op zijn website ontstemd op de nieuwe dopingbeschuldigingen tegen hem en zijn gewezen poulain Lance Armstrong. “Ik ben erg boos dat er opnieuw dopingbeschuldigingen aan mijn adres geuit zijn door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA”, stelt de geboren Izegemnaar.

“Een onderzoek door de Grand Jury van het Department of Justice leverde geen klacht tegen mij op”, vertelt Johan Bruyneel. “Het kan niet dat ik van rechtbank naar rechtbank gesleurd word omdat diegenen die ons aanvallen het niet eens zijn met de besluiten en daarom een rechtbank zoeken die wel het gewenste resultaat kan leveren die ze willen. Ik zal uiteraard meewerken met het onderzoek, al betwijfel ik niet dat de uitkomst dezelfde zal zijn als die van alle andere onderzoeken van de voorbije jaren. Ik heb nooit deelgenomen aan dopingpraktijken en ben onschuldig voor alle aanklachten.”

Leopard wacht af

Leopard, de structuur achter wielerploeg RadioShack-Nissan Trek, onderneemt voorlopig geen stappen tegen ploegmanager Johan Bruyneel. Het reageerde vrijdag afwachtend op de disciplinaire procedure die door USADA geopend is tegen Bruyneel en Armstrong. “Na een eerste lezing van de documenten blijkt dat de feiten op geen enkele manier verband houden met onze ploeg, onze renners of de huidige activiteiten van Johan Bruyneel binnen onze structuur. De feiten dateren van voor de start van de samenwerking tussen Leopard en Bruyneel. Leopard is in het wielrennen gestapt met het duidelijke voornemen om tegenover doping nultolerantie te hanteren. In dit kader verbindt Leopard zich ertoe gepaste maatregelen te nemen zodat onze integriteit gewaarborgd blijft.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier