Johan Boskamp wordt geen coach van OMS Ingelmunster

Redactie KW

De soap rond Johan Boskamp bij OMS Ingelmunster blijft duren. Zaterdag liet de Nederlander in zijn column in Het Belang van Limburg weten dat hij niet van plan om nog ergens als trainer aan de slag te gaan.

Vrijdagavond speelde OMS Ingelmunster op bezoek bij Sassport Boezinge. De leider in eerste provinciale won met 0-2, maar deed dat zonder Johan Boskamp langs de zijlijn. De ploeg werd geleid door keepertrainer Pieter-Jan Sabbe en hulptrainer Geert Vandevyvere. “Boskamp gaf ons zijn woord, maar zat nog in Spanje en hij moet het nog uitleggen aan zijn vrouw in Zuid-Frankrijk”, vertelde secretaris Luc Vansteenkiste vrijdagavond. “Voor volgend seizoen gaan we op zoek naar een nieuwe trainer. We moesten iets doen na de recente 1 op 12. We willen niet nog eens uit de boot vallen zoals vorig jaar en de titel missen. Wij verwijten trainer Malfait, die zeven jaar bij ons aan de slag was als trainer, niets maar we wilden ingrijpen nu het nog kan. We wilden op zeker spelen met een schokeffect en dat schokeffect is Boskamp. Al ben je natuurlijk nooit zeker, ooit niet met een Boskamp.”

Afvallen

Zelf liet Boskamp zaterdagmorgen in zijn wekelijkse column in de Limburgse krant verstaan dat hij absoluut geen trainer wil worden. “Ik ben blij dat ik deze week in Spanje zat”, aldus de Nederlander. “Het leek was alsof België vier dagen op zijn kop stond. Het is niet te geloven hoeveel reacties ik gekregen heb. Ik heb het nochtans al een paar keer gezegd: ik ga niet meer op het veld staan. Daarvoor zou ik eerst 35 kilogram moeten afvallen. Ik word geen trainer van OMS Ingelmunster. Ik ken hun keepertrainer Pieter-Jan Sabbe goed. Ik ben peter van de jeugdkampen van de club en geef er telkens een training. Ze hadden me gebeld met de vraag of ik hen wou helpen. Maar ik vertrok naar Spanje. En dan werd er plots gezegd dat ik daar trainer zou worden. Ik ga die mensen deze week dus nog eens contacteren. Ik wil wel wat advies geven, maar zal zeker niet op het veld staan.”

(KPL/FB, foto’s FB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier