Johan Boskamp nieuwe trainer OMS Ingelmunster

Redactie KW

Johan Boskamp wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe trainer van OMS Ingelmunster. De bekende Nederlander moet de leider in eerste provinciale naar vierde klasse brengen.

Eerst dachten we ook aan een late 1 aprilgrap, maar Johan Boskamp wordt wel degelijk de nieuwe trainer van OMS Ingelmunster. De eersteprovincialer gooide de voorbije weken een riante voorsprong van 14 punten te grabbel en telt nog amper vijf punten voorsprong op eerste achtervolger SC Menen.

Titel is must

Vorig seizoen verloor OMS Ingelmunster op de laatste speeldag ook al de titel nadat het de competitie had gedomineerd en zover wil het bestuur het deze keer duidelijk niet laten komen. “We spelen niet slecht, maar zijn het weer aan het verknoeien”, klinkt het. “Dit seizoen moeten we absoluut de titel pakken en gezien de resultaten de jongste weken zwaar tegenvielen, hebben we maandagmiddag de samenwerking met trainer Joost Malfait stopgezet. Ook de rest van de trainersstaf (T2 Frank Neve en keepertrainer Filip Vansteenbrugge) werd ontslagen.”

Vriendendienst

Vorig weekend verloor OMS nog met 1-3 tegen Langemark, dat voorlaatste staat. Het hoopt dat het met de ex-trainer van onder meer Anderlecht en Standard nu toch nog tot een goed einde komt. “Via keepertrainer Pieter-Jan Sabbe zijn we in contact gekomen met Johan Boskamp”, klinkt het bij het bestuur. “Het was vrij snel in orde. Boskamp ziet het als een soort vriendendienst. Hopelijk kunnen wij daarvan profiteren door de titel te pakken.”

De 63-jarige Nederlander zit momenteel nog in het buitenland. Vandaag gaat hij naar de Champions Leaguewedstrijd Barcelona – Milan en donderdag pikt hij nog Valencia – AZ (Europa League) mee. Vrijdag probeert hij op het veld van Boezinge al op het trainersbankje te zitten. Geert Vandevijvere, momenteel trainer bij de U14 van OMS, wordt de nieuwe hulptrainer, Pieter-Jan Sabbe wordt de keepertrainer.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Johan Boskamp nieuwe trainer OMS Ingelmunster

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier