Jens Naessens bezorgt SV Zulte Waregem de drie punten

© BELGA
Redactie KW

Jens Naessens kroonde zich zaterdagavond tot de matchwinnaar in de 3-1-zege van SV Zulte Waregem tegen KVC Westerlo. De jonge aanvaller nam alle Waregemse doelpunten voor zijn rekening.

Bij de thuisploeg startte Mbaye Leye, die na omzwervingen bij AA Gent en Standard Luik deze week terugkeerde naar Zulte Waregem, meteen in de basis. Het was echter zijn spitsbroeder Jens Naessens die alle aandacht opeiste. Na twaalf minuten versloeg hij Glenn Verbauwhede een eerste keer na een voorzet van Franck Berrier. Tien minuten later speelde Naessens opnieuw een rol in een cruciaal moment in de wedstrijd. Na een obstructiefout op de Waregemse aanvaller kreeg Steven De Petter zijn tweede gele kaart van de avond. Vijf minuten voor de rust herhaalde het scenario van het eerste doelpunt zich: op aangeven van Franck Berrier scoorde Jens Naessens.

Ook in de tweede helft was het team van coach Francky Dury de dominante ploeg en dat vertaalde zich na twintig minuten in een derde treffer van Naessens. Nadien kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, maar die konden niet meer afgewerkt worden. In de slotfase redde Reynaldo, die gehuurd wordt van Anderlecht, de Westelse eer.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier