Jens Debusschere wint openingsrit in Tour de l’Eurométropole

© VDB
Redactie KW

Jens Debusschere uit Dadizele heeft de eerste rit in de Tour de l’Eurométropole op zijn naam geschreven. De 24-jarige renner van Lotto-Belisol haalde het in een massaspurt voor Nikolas Maes en Kenneth Vanbilsen.

De 73ste editie van de Tour de l’Eurométropole – het vroegere Circuit Franco-Belge – ging zonder Niko Eeckhout en Maxime Vantomme van start met een openingrit tussen La Louvière en Moorslede over 194,8 km. Na 50 km koers raakte een zestal voorop, met daarbij één West-Vlaming, Jelle Wallays uit Staden. De renner van Topsport Vlaanderen-Baloise had het gezelschap van Ricardo Mestre (Euskaltel), Frédéric Amorison (Crelan-Euphony), Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff), Gert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM) en Kristof Goddaert (IAM Cycling Team).

Mestre moest al vlug lossen en de vijf verwierven in de heuvelzone een maximale voorsprong van 4’30” op het peloton. In de finale smolt de bonus, onder impuls van FDJ.fr, Lotto-Belisol en Argos-Shimano, als boter in de zon. Op 10 km van de aankomst was hun verhaal definitief voorbij.

In de verwachte massaspurt etaleerde Debusschere zijn uitstekende conditie. Recent schreef de vierdejaarsprof ook al het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op zijn naam en eindigde hij als 3de in de Omloop van het Houtland in Lichtervelde.

Ook de tweede plaats van Nikolas Maes, de naar Oost-Vlaanderen uitgeweken Otegemnaar van Omega Pharma-Quick.Step, is geen verrassing. Hij schreef begin september nog de World Ports Classic op zijn naam.

(TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier