Jens Debusschere eindwinnaar Eurométropole Tour

Redactie KW

Jens Debusschere heeft de Eurométropole Tour, het vroegere Circuit Franco-Belge, op zijn naam geschreven. De Dadizelenaar had aan een tweede plaats in de slotrit net voldoende om zijn leiderstrui te behouden. De Duitser John Degenkolb boekte in Doornik zijn tweede ritzege.

De slotrit tussen Mons (Bergen) en Doornik werd geanimeerd door meerdere ontsnappingen. Van West-Vlaamse zijde waren vooral Guillaume Van Keirsbulck en Klaas Lodewyck actief. Een massaspurt was echter onvermijdbaar, omdat Argos-Shimano alle pogingen – in functie van spurter John Degenkolb – in de kiem smoorde.

Degenkolb maakte zijn ambities waar en liet leider Debusschere en Tyler Farrar achter zich. Door de zege pakte de Duitser tien extra bonificatieseconden, terwijl Debusschere – die vier seconden voorsprong telde bij aanvang van de rit – er met zijn tweede stek zes sprokkelde.

Een optelling van de rituitslagen moest uitsluitsel brengen. Daarin toonde Debusschere zich met drie podia en een zesde stek de beste. Voor de Dadizelenaar is het zijn eerste eindzege in een rittenkoers. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier