Jean-Marie Dedecker: “Ulla én Gella blijven boven Ilse Heylen staan”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Voormalig judocoach Jean-Marie Dedecker heeft vrijdag met gemengde gevoelens gereageerd op het feit dat Ilse Heylen met haar goud op de Grand Prix van Tasjkent met 44 medailles Belgisch recordhoudster werd inzake internationaal gewonnen eremetaal.

“Ik wil geen afbreuk doen aan de verdiensten van Ilse Heylen”, zei Dedecker. “Zij heeft het maximum uit haar carrière gehaald en haar doorzettingsvermogen en karakter zijn een voorbeeld voor alle jongere generaties.”

“Gevolg van het Poetinisme”

“Maar voor mij hebben medailles op Olympische Spelen en wereldkampioenschappen veel meer waarde en dus blijven Ulla (Werbrouck) en Gella (Vandecaveye) boven Ilse staan”, vervolgde de oud-judocoach. “Het Belgische record van Heylen illustreert de inflatie van de judotornooien, dit als gevolg van het Poetinisme, waardoor er vooral in het Oostblok veel wedstrijden bijkomen met het geld van Gazprom en andere grote Russische firma’s. Nu zijn er 23 tornooien per jaar, maar dikwijls met een heel magere bezetting en dus zijn die veel gemakkelijker te winnen. In de tijd van Ulla en Gella waren er hooguit vijf per jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier