Jaumin geen coach meer bij BC Oostende, opvolger is Dario Gjergja

Redactie KW

Jean-Marc Jaumin is niet langer de coach van BC Oostende. Woensdag beslisten de club en Jaumin om de samenwerking te beëindigen. Het ontslag komt daags na de dramatische nederlaag in de Eurocup tegen Asvel Lyon-Villeurbanne : 53-70.

Dinsdag moest de match tegen Asvel een hoogtepunt van het seizoen worden. NBA-vedette Tony Parker was aangekondigd, maar daagde uiteindelijk niet op. Op het parket zelf was er ook niet veel te beleven. BCO startte wel goed, maar zakte als een pudding in elkaar. Tegen de niet eens zo sterke Fransen werd het uiteindelijk 53-70.

BCO was al een tijdje op de sukkel. In de beker incasseerde het een zware nederlaag tegen Leuven, in de Eurocup kon het nog niet winnen en ook in de competitie draait het niet echt. Deze nieuwe nederlaag, de zevende in november, werd Jaumin uiteindelijk fataal.

Jean-Marc Jaumin, vooral bekend als speler van BC Oostende, kwam in 2010 aan het hoofd van BCO. Hij pakte direct de Beker van België. Vorig seizoen bereikte hij de Final Four van de EuroChallenge. Dario Gjergja wordt zijn opvolger. De Kroaat was eerder actief bij Charlerloi en Luik.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier