Jan Ghyselinck prof bij Wanty-Groupe Gobert

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Jan Ghyselinck (25) uit Pittem rijdt in 2014 voor Wanty-Groupe Gobert, het profteam van Hilaire der Schueren dat voortvloeit uit Accent.Jobs-Wanty. De vierdejaarsprof kreeg na afloop van dit seizoen geen contractverlenging bij Cofidis.

Ghyselinck, als belofte winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen, Vlaamse Pijl en het BK tijdrijden, debuteerde in 2010 bij HTC als ploegmaat van Mark Cavendish. In zijn eerste jaar was hij meteen goed voor een zege in de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke en sleurde hij talloze kilometers op kop in dienst van zijn kopmannen.

De voorbije twee seizoenen was Ghyselinck aan de slag bij het Franse Cofidis. In 2012 eindigde hij als 4de in Dwars door Vlaanderen en strandde hij bij zijn debuut in de Tour de France op een zucht van ritwinst. Het afgelopen seizoen verliep een stuk minder goed, want Cofidis stelde hem nog amper op en liet hem vooral een alternatief programma, dat veel minder bij Ghyselincks kwaliteiten paste, afwerken.

Gisteren ondertekende Ghyselinck een contract bij Wanty-Groupe Gobert. Hij wordt er ploegmaat van provinciegenoot James Vanlandschoot. Björn Leukemans wordt de kopman voor de voorjaarsklassiekers. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier