Jan Ghyselinck negende in tijdrit beloften EK Wielrennen

Redactie KW

Jan Ghyselinck is donderdag in Hooglede-Lede op de negende plaats geëindigd in het Europees kampioenschap tijdrijden voor beloften. De West-Vlaming had gemikt op een plaats bij de eerste vijf en strandde op iets meer dan twintig seconden van zijn doel. Benjamin Verraes werd 29e, Yannick Wellens 47e.

“Mijn eerste vijftien kilometers waren te zwak”, verklaarde Ghyselinck. “De Fransman Nicolas Boisson, die een minuut voor mij gestart was, was nooit een mikpunt omdat hij snel van me wegreed. Bij het tussenpunt na 19 kilometer zag het er daarom met een zestiende tijd verre van goed uit. Maar op tien kilometer van de finish ging de Duitser Kittel me voorbij. Dank zij hem ben ik echt in mijn ritme geraakt en heb ik nog een plaats bij de eerste tien behaald. Niet super maar ook geen ontgoocheling. En er blijft natuurlijk nog de wegrit van zondag. Tegen die tijd zal ik wel gerecupereerd zijn.”

De strijd voor het goud was ongemeen spannend. De eerste drie eindigden binnen de seconde. De Duitse Marcel Kittel was slechts 70 honderdsten van een seconde sneller dan de Rus Timofey Kritskiy. De Deen Rasmus Quaade moest met brons vrede nemen. De rest van het deelnemersveld strandde op 45 seconden of meer. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier